Projektligji për origjinën e pronës deri më 15 tetor

Grupi i punës për hartimin e ligjit mbi origjinën e pronës po përgatit zgjidhje normative me ndihmën e ekspertëve ndërkombëtarë nga Britania e Madhe, Italia dhe Sllovenia, njoftoi Kabineti i Zëvendëskryeministrit DritanAbazovic.

Ata shtojnë se Grupi i Punës do të ketë një draft të atyre zgjidhjeve deri më 15 tetor, kur teksti do të shkojë në diskutim publik.

"Ligji për origjinën e pronës është një nga goditjet më të rëndësishme në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit dhe miratimi i tij do të jetë një shtysë e fortë në luftimin e grupeve kriminale, duke zbuluar zyrtarët publikë që kanë fituar pronë përmes korrupsionit, por edhe një nga hapat më domethënës në reformat e përgjithshme në lidhje me sundimin e ligjit dhe integrimin evropian të Malit të Zi, "u njoftua nga kabineti i Abazovic.

Ata shtojnë se Ligji do të jetë një përmbledhje e rregulloreve nga disa sisteme të ndryshme shtetërore, të harmonizuara me praktikat evropiane dhe ligjet e zbatuara në vendet e BE -së, raporton media shtetërore malazeze RTCG.

"Miratimi dhe zbatimi i Ligjit për Origjinën e Pronës do t'i bëjë të qartë qytetarëve se ai është prishur me praktikat e mëparshme politike dhe ka filluar një luftë më efektive kundër korrupsionit, e cila do t'u sjellë qytetarëve një ndjenjë më të madhe drejtësie dhe një hap të madh përpara në negociatat me BE -në ", deklarojnë ata nga Kabineti i Zëvendëskryeministrit.

Ata përfundojnë se Ligji për Origjinën e Pronës është një nga ligjet sistemike të premtuar qytetarëve në Marrëveshjen që tre udhëheqësit e koalicionit fitues nënshkruan në Shtator 2020.

/argumentum.al