Talibanët mezi presin të ndërtojnë 'lidhje të forta' me Kinën

Talibanët mezi presin të zhvillojnë një marrëdhënie të fortë me Kinën, tha Zabihullah Mujahid, zëdhënës i grupit, në një intervistë ekskluzive me CGTN të martën.

"Kina është një vend shumë i rëndësishëm dhe i fortë në rajonin tonë, dhe ne kemi pasur marrëdhënie shumë pozitive dhe të mira me Kinën në të kaluarën," tha ai.

"Ne duam t'i bëjmë këto marrëdhënie edhe më të forta dhe duam të përmirësojmë nivelin e besimit reciprok."

Kina është një vend në zhvillim të shpejtë që mund të mbështesë Afganistanin në sektorin ekonomik, tha ai, duke shtuar se ata shpresojnë për investimet dhe eksportet kineze.

"Ne duam që ata të kenë eksporte në vendin tonë dhe të na ndihmojnë në zhvillimin e vendit tonë. Ne po presim marrëdhënie të mira me ta," tha ai.

Ministria e Jashtme kineze ka thënë se Kina, si një fqinj miqësor dhe mik i sinqertë i Afganistanit, gjithmonë mbështet një politikë miqësore ndaj popullit afgan.

"Kina do të vazhdojë të mbështesë paqen dhe rindërtimin në Afganistan, dhe të sigurojë ndihmë për zhvillimin socio -ekonomik në Afganistan, siç na lejon aftësia jonë," tha Zhao Lijian, një zëdhënës i ministrisë, në një konferencë të rregullt më 18 gusht në Pekin./CGTN-argumentum.al