YouTube fshin kanalet RT në gjuhën gjermane: 'Paralajmëron kryeredaktorja e RT: Kjo është një shpallje e luftës mediatike kundër Rusisë nga Gjermania.

Vendimi i YouTube për të fshirë kanalet RT DE dhe DFP përbën një deklaratë të luftës mediatike nga Gjermania kundër Rusisë, tha kryeredaktorja e RT Margarita Simonyan, të martën, në përgjigje të veprimeve të platformës në pronësi të Google.

Të dy kanalet janë fshirë përgjithmonë, pa të drejtë restaurimi. YouTube tha se kanali RT DE po shërbente një grevë të "udhëzimeve të komunitetit" për "keqinformimin mjekësor", dhe se alternativa e DFP që postonte ato video ishte "përpjekje për të anashkaluar kufizimet", duke shkaktuar ndalimin.

Ato rregulla "të qarta" nuk janë të përshkruara nga YouTube askund, tha Simonyan për RIA Novosti në përgjigje. "Kjo nuk është hera e parë që ne ftojmë audiencën tonë në kanalin tonë të dytë, por sot ata morën vendimin për t'i hequr të dyja," shtoi ajo.

"Ndërkohë, anti-vaxxers, terroristët dhe fashistët e të gjitha shtresave transmetohen në YouTube pa u shqetësuar," tha Simonyan. "Ata kanë thënë vazhdimisht se po na shtypin dhe" nuk po na lejojnë ", por kjo doli të mos ishte e mjaftueshme dhe ne u rritëm pavarësisht përpjekjeve të tyre. Kështu që tani ata thjesht na fshinë. "

Kjo është një deklaratë e plotë e luftës mediatike kundër Rusisë nga Gjermania.

"Unë me të vërtetë pres me padurim atdheun tim, pa vonesë, duke ndaluar Deutsche Welle [transmetuesin ndërkombëtar të Berlinit] dhe media të tjera gjermane në Rusi, dhe duke mbyllur zyrat e ARD dhe ZDF [të transmetuesit shtetëror]. Për të mos përmendur sanksionimin e vetë YouTube, "tha Simonyan në Telegram. "Ne duhet ta bëjmë këtë nga respekti për veten, të paktën."

RT DE ishte ndër pesë kanalet kryesore në gjuhën gjermane në kategorinë Lajmet dhe Politikat e YouTube, bazuar në të dhënat e Tubular Labs për gushtin, me mbi 600,000 pajtimtarë dhe pothuajse 547 milionë shikime të përgjithshme.

Shoqëria është përballur me presion në rritje në Gjermani muajt e fundit, përfshirë planet e saj për të hapur një stacion televiziv më vonë këtë vit. Në mes të gushtit, Luksemburgu mohoi kërkesën e RT për një licencë transmetimi në gjuhën gjermane. Përkundër mediave të shumta gjermane që raportuan se përfaqësuesit nga Berlini u takuan me zyrtarët në Luksemburg për të diskutuar çështjen, kancelarja Angela Merkel tha se ajo personalisht nuk i kishte bërë presion vendit fqinj në vendim.

Shumë media gjermane, në pronësi të konglomeratit Axel Springer, filialet e të cilëve janë të detyruara të miratojnë një linjë editoriale pro-amerikane dhe të NATO-s, kanë botuar artikuj që akuzojnë RT DE për propagandë dhe madje edhe spiunazh. Në gusht, gjykatat gjermane vendosën që dy nga artikujt në Die Welt që përmbanin pretendime të rreme për RT DE.

/ RT-Argumentum.al