Ministri i Jashtëm kinez vizitë zyrtare në Shqipëri

Ministri i Jashtëm kinez dhe këshilltari shtetëror Wang Yi do të vizitojë Serbinë, Greqinë, Shqipërinë dhe Italinë nga data 27-29 tetor, sipas mediave kineze.

“Me ftesë të Ministrit të Punëve të Jashtme të Greqisë Nikos Dendias, Ministrit të Punëve të Jashtme të Serbisë Nikola Selakoviq, Ministres për Evropën dhe Punëve të Jashtme të Shqipërisë Olta Xhaçka dhe Ministrit të Punëve të Jashtme të Italisë Luigi Di Maio, Këshilltarit të Shtetit dhe Ministrit të Jashtëm Wang. Yi do të vizitojë Greqinë, Serbinë, Shqipërinë dhe Italinë nga data 27 deri më 29 tetor”, tha Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Wang Wenbin më 25 tetor 2021  ne konferencen për shtyp.

I pyetur nga gazetaret lidhur me qëllimin e vizitës së Këshilltarit të Shtetit dhe Ministrit të Jashtëm Wang Yi në Greqi, Serbi, Shqipëri dhe Itali, zëdhënësi Wang Wenbin shprehet ndër të tjera se kjo vizitë në të katër vendet e Këshilltarit Shtetëror dhe Ministrit të Jashtëm Wang Yi tregon plotësisht vullnetin e Kinës për të konsoliduar miqësinë dypalëshe, për të thelluar bashkëpunimin Kinë-EQL dhe për të nxitur zhvillimin e shëndetshëm dhe të qëndrueshëm të marrëdhënieve midis Kinës dhe palës evropiane.

Serbia, Shqipëria dhe Italia janë partnerë të rëndësishëm bashkëpunimi të Kinës në Evropë. Kina dhe këto katër vende krenohen me miqësi të thellë tradicionale, kanë bashkëpunim të ngushtë në të gjithë bordin dhe ndajnë rezultate të frytshme në bashkëpunimin BRI. Kjo vizitë në të katër vendet e Këshilltarit Shtetëror dhe Ministrit të Jashtëm Wang Yi tregon plotësisht vullnetin e Kinës për të konsoliduar miqësinë dypalëshe, për të thelluar bashkëpunimin Kinë-EQL dhe për të nxitur zhvillimin e shëndetshëm dhe të qëndrueshëm të marrëdhënieve midis Kinës dhe palës evropiane.Gjatë vizitës, Këshilltari Shtetëror dhe Ministri i Jashtëm Wang Yi do të ketë komunikim të thellë me të gjitha palët, do të ndërtohet mbi miqësinë tradicionale, do të thellojë bashkëpunimin praktik dhe do të promovojë zhvillimin e përbashkët. Kina është e gatshme të punojë me të katër vendet për të ngritur marrëdhëniet dypalëshe, për të ofruar forcë më të madhe shtytëse për bashkëpunimin Kinë-EQL dhe marrëdhëniet midis Kinës dhe palës evropiane, dhe për të injektuar më shumë energji pozitive për të mbështetur multilateralizmin dhe drejtësinë dhe drejtësinë ndërkombëtare”, përfundon zëdhënesi sa i përket vizitës së zyrtarit të lartë të Kinës në Shqipëri.

/ Argumentum.al