“Mos ki frikë” nga ambiciet mbrojtëse të BE-së, i thotë Franca NATO-s

Ministrja e Forcave të Armatosura Franceze Florence Parly u tha homologëve të saj të NATO -s të Premten të mos kenë frikë nga planet e mbrojtjes të Bashkimit Evropian, duke thënë se Shtetet e Bashkuara do të përfitojnë dhe çdo aftësi evropiane do të forcojë aleancën.

Vërejtjet, të bëra në një takim të ministrave të mbrojtjes të NATO-s dhe të ndara me gazetarët, kërkonin t'i jepnin fund muajve të pasigurisë nëse përpjekja e fundit e BE për të zhvilluar armë dhe forca do të ishte në konkurrencë me aleancën.

"Kur dëgjoj disa deklarata mbrojtëse për mbrojtjen evropiane dhe kur vëzhgoj disa kërcënime, duke përfshirë edhe brenda kësaj organizate, them: 'mos kini frikë!", tha Parly në një seancë që përfshinte kryediplomatin e BE-së Josep Borrell.

"Mbrojtja evropiane nuk po ndërtohet në kundërshtim me NATO-n, përkundrazi: një Evropë më e fortë do të kontribuojë në një aleancë të forcuar dhe më elastike," tha Parly.

Argumentum.al