Numërimi mbrapsht në Pekin 2022 | Pekini mirëpret flakën olimpike, zbulon itinerarin e stafetës së pishtarit

Flaka Olimpike, e ndezur për Lojërat Olimpike Dimërore të Pekinit 2022 në Olimpinë e Lashtë në Greqinë perëndimore, mbërriti në Pekin të Mërkurën në mëngjes.

Një ceremoni mirëseardhjeje u mbajt në Kullën Olimpike, një pikë referimi ikonike nga Lojërat Olimpike të Pekinit 2008. Procesi i ndezjes dhe dorëzimit të flakës Olimpike në Greqi u rishikua në ceremoni para se Cai Qi, sekretar i Komitetit Komunal të Pekinit CPC dhe president i Komitetit Organizativ të Pekinit 2022 (BOCOG), të merrte flakën dhe të ndizte kazanin.

Zhang Jiandong, nënkryetar i Pekinit dhe nënkryetar ekzekutiv i BOCOG, tha se sigurimi i shëndetit dhe sigurisë së të gjithë pjesëmarrësve është përparësia kryesore ndërsa afrohen Lojërat Olimpike dhe Paraolimpike Dimërore.

Olympic flame for 2022 Beijing Winter Games lit in Ancient Olympia - Sport  - TASS

Një seri aktivitetesh të stafetave të pishtarit, përfshirë një shfaqje të flakës Olimpike, janë planifikuar me parullën "Shëndet, Gëzim dhe Energji".

Në përputhje me konceptin e dhënies së "lojërave të efektshme, të sigurta dhe të shkëlqyera", shkalla e stafetës së pishtarit do të zvogëlohet për të siguruar shëndetin dhe sigurinë e publikut.

Sipas BOCOG, flaka olimpike do të shfaqet fillimisht në Kullën Olimpike në Pekin, dhe më pas do të vizitojë Kinën, duke synuar përhapjen e shpirtit olimpik dhe angazhimin e më shumë njerëzve për të marrë pjesë në sportet e akullit dhe borës.

Nga 2 deri në 4 shkurt 2022, një stafetë pishtari offline me 1.200 pishtarë mbajtës do të mbahet në tre zonat e konkurrimit të Pekinit, Yanqing dhe Zhangjiakou.

Stafeta e pishtarit në internet do të shfaqë realitetin virtual, mini programet WeChat dhe programe të tjera promovuese për të tërhequr më shumë njerëz për t'u bashkuar.

Feneri olimpik i Pekinit 2022, simboli i stafetës së pishtarit dhe uniforma e pishtarit bënë debutimet e tyre publike gjatë ceremonisë, të gjitha të krijuara me frymëzim nga kultura tradicionale kineze./Xinhua-Argumentum.al