Rregullatori gjerman do të shqyrtojë pavarësinë e rrjetit Nord Stream 2

Rregullatori gjerman do të vazhdojë të kontrollojë kushtet ligjore për certifikimin e operatorit të gazsjellësit Nord Stream 2 dhe pavarësinë e funksionimit të rrjetit, tha Ministria Gjermane e Ekonomisë për Sputnik të mërkurën.

"Agjencia Federale e Rrjetit do të vazhdojë procesin e certifikimit dhe do të kontrollojë kushtet e tjera ligjore. Në veçanti, pavarësia e rrjetit nuk është analizuar nga... ministria e ekonomisë. Ajo do të konsiderohet nga Agjencia Federale e Rrjetit si pjesë e procesit të mëtejshëm të certifikimit". , tha ministria, duke shtuar se rregullatori ka katër muaj për të përfunduar procedurën.

Në të njëjtën kohë, Berlini beson se rruga e re do të krijojë më shumë mundësi dhe kapacitete për transportin e gazit gjatë periudhave me kërkesë të lartë.

"Për të garantuar sigurinë e furnizimeve të BE-së dhe vendeve anëtare, gazsjellësi Nord Stream 2 shërben si një kapacitet i ri shtesë për importet e gazit natyror. Kapaciteti shtesë i gazsjellësit krijon mundësi shtesë transporti... Kjo është një rrugë më shumë përgjatë së cilës gazi kalon nga pika A në pikën B: nga Rusia në Gjermani dhe nga këtu në të gjithë Evropën”, thuhet në deklaratë.

Të martën, ministria njoftoi se kishte përfunduar analizën e sigurisë së furnizimit si pjesë e procedurës së certifikimit dhe e dorëzoi atë në Agjencinë Federale të Rrjetit Gjerman. Ministria vendosi se certifikimi nuk do të rrezikojë sigurinë e furnizimeve me gaz për Gjermaninë dhe Bashkimin Evropian.

Nord Stream 2 është një sipërmarrje e përbashkët e Gazprom, Royal Dutch Shell, OMV, Engie, Uniper dhe Wintershall. Projekti është projektuar për të transportuar gaz natyror nga Rusia në Gjermani nën Detin Baltik.

Më 10 shtator, Gazprom i Rusisë njoftoi se ndërtimi i gazsjellësit kishte përfunduar, dhe tani është në pritje të certifikimit nga rregullatori gjerman.

Argumentum.al