Rusia do të pezullojë lidhjet e drejtpërdrejta diplomatike me NATO-n nga nëntori thotë Lavrov

Moska ka njoftuar se do të pezullojë plotësisht operacionet e misionit të saj në NATO, dy javë pasi blloku i udhëhequr nga SHBA dëboi tetë diplomatë rusë për ‘spiunazh të pazbuluar’ të dyshuar në selinë e saj në Bruksel.

Duke folur të hënën, Ministri i Jashtëm rus Sergey Lavrov zbuloi gjithashtu se zyra e informacionit e NATO -s në Moskë do të detyrohet të mbyllet si pjesë e masave hakmarrëse.

Në fillim të këtij muaji, zyrtarët e NATO -s vendosën të zvogëlojnë madhësinë e delegacionit të përhershëm rus në bllok, duke hequr kreditorët e tetë të dërguarve, në përgjigje të asaj që ajo e quajti "aktivitete të dyshuara malinje ruse".

Pas vendimit të NATO -s, zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme Maria Zakharova paralajmëroi se Moska do të punojë në një përgjigje.

Tani, nëse blloku i udhëhequr nga SHBA dëshiron të bisedojë me Rusinë, duhet të merret me ambasadën në Belgjikë, tha Lavrov.

"Si rezultat i hapave të qëllimshëm nga NATO, ne nuk kemi kushtet e duhura për aktivitete elementare diplomatike," tha ai për agjencinë e lajmeve TASS.

"Në përgjigje të veprimeve të NATO -s, ne po pezullojmë punën e misionit tonë të përhershëm, përfshirë punën e përfaqësuesit tonë kryesor ushtarak."

"Sekretariati Ndërkombëtar i NATO -s tashmë është njoftuar."

"Nëse anëtarët e NATO -s kanë ndonjë çështje urgjente, ata mund të kontaktojnë ambasadorin tonë në Belgjikë, i cili siguron marrëdhëniet dypalëshe midis Rusisë dhe Mbretërisë së Belgjikës," tha ministri.

/ Argumentum.al