Rusia shpall një diplomat të Maqedonisë së Veriut persona non grata

Ministria e jashtme ruse ka shpallur një diplomat maqedonas si persona non grata dhe i ka përjashtuar ata nga roli i tyre në ambasadën maqedonase në Moskë dhe vend.

Olivera Chaushevska-Dimovska ishte e Ngarkuara me Punë e Maqedonisë së Veriut në ambasadën e vendit.

Në një deklaratë të ministrit të jashtëm rus thuhet se masa ishte një hakmarrje ndaj vendimit të marrë në gusht nga pala maqedonase e veriut për të shpallur persona non grata një diplomat në Ambasadën ruse në Shkup.

Më 17 gusht, Ministria e Jashtme e Maqedonisë së Veriut dëboi një zëvendës atashe ushtarak rus për aktivitete diplomatike "të papërshtatshme".

Në fillim të këtij viti, Maqedonia e Veriut deportoi një tjetër diplomat rus në shenjë proteste kundër helmimit të ish -spiunit rus Sergei Skripal dhe vajzës së tij Julia Skripal në Britani të Madhe në 2018.

"Vendimi i Ministrisë së Punëve të Jashtme ruse për të dëbuar një diplomat i cili u delegua kohët e fundit në Federatën Ruse është një vendim politik hakmarrës pa asnjë bazë," tha Ministria e Punëve të Jashtme në Shkup.

Argumentum.al