Zyra e Prokurorit të BeH formon akuzë kundër Dodik: Po minon rendin kushtetues

Zyra e Prokurorit të Shtetit ka ngritur një çështje kundër anëtarit serb të Presidencës së BiH, Milorad Dodik, ka mësuar N1.

Interesimi për ankesat penale kundër Dodik është "plotësisht i kuptueshëm", tha Zyra e Prokurorit për N1, duke konfirmuar se ankesa më e fundit ishte paraqitur më 18 tetor.

“Ka baza për dyshimin e një kërcënimi verbal për të minuar rendin kushtetues të BiH. Kërcënimi është vetë akti verbal. Situata është serioze. Nuk kishte qenë kaq serioze që nga lufta. Kjo është baza për dyshimin e një kërcënimi verbal se disa nga organet shtetërore do të parandalohen dhe ndalohen në punën e tyre, me forcë fizike, ”shtoi Prokuroria.

/Argumentum.al