Rusia shpreson se SHBA do të braktisë planet për të dominuar Detin e Zi, thotë Ministria e Jashtme

Rusia pret që Shtetet e Bashkuara të braktisin planet për të dominuar Detin e Zi, tha zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse Maria Zakharova.

Më parë, Flota e 6-të e Marinës së SHBA-së njoftoi se anija e saj komanduese Mount Whitney po shkonte në Detin e Zi për operacione të përbashkëta me forcat e NATO-s.

“Kjo është, natyrisht, një përpjekje e hapur për të testuar reagimin rus, për të rritur tensionet në rajonin e Detit të Zi”, tha Zakharova në një konferencë. E gjithë kjo përshtatet në konceptin e frenimit, krijimit të disa situatave shumë agresive, destabilizimit të situatës në përgjithësi.
"E gjithë kjo çon në një ulje të parashikueshmërisë, rrit seriozisht rrezikun e përshkallëzimit. Shpresoj që arsyeja e shëndoshë në Uashington të ekzistojë dhe se, nëse është e disponueshme, do të mbizotërojë mbi planet e papërgjegjshme për të arritur dominimin në Detin e Zi," tha ajo.

Argumentum.al