Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme kineze: 'Pavarësia e Tajvanit' është një rrugë pa krye

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme kineze Wang Wenbin paralajmëroi të hënën autoritetet e Tajvanit se "pavarësia e Tajvanit" është një rrugë qorre në lidhje me komentet e tyre të fundit mbi zgjedhjet e ardhshme presidenciale në Honduran.

"Ka vetëm një Kinë në botë dhe rajoni i Tajvanit është një pjesë e patjetërsueshme e territorit të Kinës," tha Wang në konferencën e rregullt për shtyp.

"Parimi një Kinë është një normë e njohur botërisht që rregullon marrëdhëniet ndërkombëtare dhe konsensusin e komunitetit ndërkombëtar".

Sipas raporteve të mediave, kandidatja presidenciale e Hondurasit për Partinë e Lirisë dhe Rithemelimit të krahut të majtë Xiomara Castro tha më 6 shtator se do të hapte marrëdhënie diplomatike me Kinën nëse fiton zgjedhjet në nëntor. Disa autoritete të Tajvanit kishin lëshuar një deklaratë për të paralajmëruar Hondurasin kundër premtimeve "të ndezura dhe të rreme" nga kontinenti, duke shtuar se ky është një mashtrim i zakonshëm për të minuar lidhjet midis Tajvanit dhe "aleatëve" të tij.

"Ne jemi këtu për t'u thënë autoriteteve të Tajvanit, "pavarësia e Tajvanit" është një rrugë pa krye dhe "diplomacia e tyre e dollarëve" nuk do të çojë askund," theksoi Wang.

Çdo përpjekje për të përmbysur prirjen historike duke kërkuar mbështetje të huaj do të dështojë, shtoi ai.

Argumentum.al