Lukashenko: Minsku është gati të vendosë armë bërthamore ruse nëse sistemet e NATO-s shfaqen në Poloni

Minsk do t'i propozojë Moskës vendosjen e armëve bërthamore në Bjellorusi nëse sisteme të ngjashme të NATO-s shfaqen në Poloni, tha presidenti bjellorus Alexander Lukashenko për Sputnik.
"[Në këtë rast], unë do t'i propozoj Putinit të kthejë armët bërthamore në Bjellorusi," tha Lukashenko.
Presidenti bjellorus tha se Minsku dhe Moska do të arrijnë një marrëveshje se çfarë lloj sistemesh të vendosin.

"Arma bërthamore që do të jetë më efektive në një kontakt të tillë. Ne jemi gati për këtë në territorin e Bjellorusisë," tha Lukashenko.

Më herët në nëntor, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg tha se aleanca mund të lëvizë armët bërthamore në vendet e Evropës Lindore nëse Gjermania refuzon t'i vendosë ato./Sputniknews-Argumentum.al